Sound Bites „koncertfilm”

2023. May. 27. · 1 min read
Az elmúlt két-három évben a feldolgozásokat játszó, egri Sound Bites-ban gitároztam és énekeltem, akikkel május elsején léptünk fel Tiszaújvárosban. A banda másnap hirtelen feloszlott. De emlékbe megmaradt a koncertről egy videó, amit Pásztor Krisztián barátom készített.

Hajas Tamás egy PRS SE gitáron játszik

Baj van?

A felvételeket nézve eszembe jutott, amiről Lukács Peta beszélt az egyik live stream-jében: koncerten még a profi zenészek sem tudják a 100 százalékát nyújtani a tudásuknak.

Bár én hobbizenész vagyok, nem profi, egy átlagembernél jóval többször álltam színpadon, sokkal többet szerepeltem már (nem csak zenészként). Ezen a koncerten sem is izgultam nagyon. Sőt kimondottan jól éreztem magam! Ráadásul csupa olyan dalt adtunk elő, amiket jól ismerünk, régóta műsoron voltak nálunk.

Mindezek ellenére számtalan kis baki becsúszott! Sok olyan apróság, amikre egyáltalán nem számítottam: pl. eltévesztettem a szöveget a Balatoni nyárban. Pedig ezt a számot már kamaszkoromban is együtt énekeltem a KFT-vel!

Vagy épp a Volvónál (szintén KFT) – amit belépésemkor elsőnek tanultunk meg a zenekarral –, egyszerűen elfelejtettem(??!), hogy az én gitárszólóm következik! Az utolsó utáni pillanatban észbekaptam, így nem lett fennakadás. De pl. arra már nem volt érkezésem, hogy a gondosan kimunkát szóló hangszínt (és hangerő emelést) bekapcsoljam.

Nincs baj!

Szerencsére a fentiek (és a többi itt nem említett dolog) apróságok. Ezekkel együtt is jól sikerült a buli! Így aztán örömmel osztom meg a Sound Bites „koncertfilmet”!

Ezeket a számokat játszottuk – kisebb / nagyobb változtatásokkal az eredetiekhez képest (ez úton is köszönet a szerzőknek és az eredeti előadóknak!):

Köszönet a GV Sound – Light Technique-nek a hangosításért és Pásztor Krisztiánnak a felvételért!