A WordPress sablon cseréje: ideje volt!

2010. May. 12. · 1 min read

Az, hogy a WordPress-szel működtetett blogom (végre) új megjelenést kapott, a Drupal sminkmesteri tanfolyamnak köszönhető!

A blog megjelenése az új sablonnal

Az eddig használt Regulus sablont nagyon szerettem, de eljárt felette az idő. (Most utánanéztem: 2006 óta használtam!) Szerzője nem frissítette, nem támogatta a címkéket és keskeny volt már a mai monitorokhoz képest. Azonban hiába akartam leváltani, eddig nem találtam jó utódot. Azt tapasztaltam, a WP sablonok egyre csicsásabbak és egyre bonyolultabbak, mindenféle funkciót zsúfolnak beléjük. Én viszont egyszerű tiszta, jól olvasható megjelenésre vágytam.

Aztán jött a TanárÚrKérem.hu Drupal Sminkmester tanfolyama (tuksi01) és az egyik résztvevő – Varanka Zoltán – blogjára érkezve megtaláltam, amit kerestem! Zolinak dupla köszönet jár, ugyanis a felfedezés mellett tőle kaptam meg a sablon (majdnem teljes?) magyar fordítását is!

Így mostantól Cordobo Green Park 2 sablonját használom. Nem mellesleg a WP-t és a kiegészítőket is frissítettem a legutóbbi verzióra. Kicsit aggódva ugyan, de a teljesen automatizált lehetőséget választottam – ami gond nélkül funkcionált! Kattintás, és a friss kód jön, települ és működik. Nem rossz! :o)