Legyen jelen – könnyedén a Neten!

Weboldala nem csak az informatikai zseniknek és a komoly költségvetéssel gazdálkodó nagyvállalatoknak lehet. És nem csak nekik lehet rá szükségük! Átlagos számítógépes ismeretekkel, komoly tőke nélkül is készíthet bárki igényes, sokoldalú honlapot, ami aztán jó szolgálatot tesz neki. Az állítások igazságát a gyakorlatban kívánja bizonyítani a Debreceni Drupal Napok 2011 szervezőcsapata.

Az ingyenes rendezvény első napján az előadók egy kisvállalkozói weboldal elkészítésének lépésein vezetik végig a résztvevőket. A tervezéstől az egyedi elképzelések megvalósításán át a működtetésig minden fontos téma szóba kerül, s arról is beszélnek majd, mikor érdemes szakemberhez fordulni.

De miért érdekes ez nekem?

Hazánk lakosságának több mint fele aktívan használja az internetet, s közülük 92 százalék vásárlás előtt is az interneten tájékozódik – erre hívja fel a figyelmet egy felmérés (ami a Google Magyarország részére készült). Aki nincs jelen az interneten, az láthatatlan marad hozzávetőleg öt és fél millió a potenciális ügyfél, vevő számára!

És mi az a Drupal?

A Drupal ingyenesen elérhető, ún. nyílt forráskódú számítógépes program, amivel weboldalakat lehet készíteni és működtetni. Használói között kis- és nagyvállalatok, szervezetek és magánszemélyek egyaránt találhatóak.

A vadonatúj Drupal 7 fejlesztésének egyik legfontosabb célja – a sokoldalúság mellett – a könnyű kezelhetőség volt. Bár sokan úgy gondolják, hogy nincs elég idejük és szakismeretük egy saját weboldal létrehozásához és működtetéséhez, a Debreceni Drupal Napokon megérthetik, miként lehet egy kisvállalkozás működésének természetes részévé tenni az internetes kommunikációt – a Drupal segítségével.

Közösség

Az első nap előadói és résztvevői a rendezvény második napján kötetlenebb formában találkozhatnak ismét. Ekkor lehetőség nyílik a (további) kapcsolatépítésre és a nyílt forráskódú szoftverekre jellemző közösségi élet megismerésére.

Debreceni Drupal Napok 2011
2011. március 26–27.

További információ és jelentkezés: http://drupal.hu/konferencia/debrecen2011

2011. március 16.Permalink

One thought on “Legyen jelen – könnyedén a Neten!

Comments are closed.