Lebénítottam az Acquia Drupal Stack-et!

Az Acquia Drupal Stack Installer igen hasznos, ha pikk-pakk kell a gépünkre egy friss Drupal telepítés (szükséges környezettel együtt), vagy épp egy létező Drupal webhelyet szeretnénk a saját gépünkön tesztelni. Magáról a rendszerről korábban már írt pp, majd goba részletesen is bemutatta. Most tehát nem a rendszerről írnék, hanem arról, hogyan sikerült lebénítanom a teljes stack-et.

Nos: egyszerűen. A fent is említett lehetőséggel élve egy létező webhely kódbázisát és adatbázisát importáltam, és ez elég is volt a “halálhoz”. De hál’ Istennek hamar jött a “feltámadás” is! Kis töprengés után ugyanis rájöttem a probléma forrására. A kódbázis elérési útvonalában az egyik könyvtár neve ékezetes karaktereket tartalmazott. Ez volt az, amivel nem tudott mit kezdeni a stack. Egy apróság, amire érdemes figyelni. :o)

Frissítés: már az Acquia is figyelmeztet a problémára – http://acquia.com/documentation/acquia-drupal-stack/troubleshooting

Summary: you should not use non English characters in the names of folders when you import a site to Acquia Drupal Stack! See here: http://acquia.com/documentation/acquia-drupal-stack/troubleshooting

Update: This post was written in Hungarian and unfortunatelly posted to an English feed. I removed from that feed, but it seems to be cached by readers like Google Reader.

„Vegyél nekem egy kávét!”

Ha tetszik, amit itt kaptál, támogatnál egy kis adománnyal? Köszönöm!

2010. április 12.Permalink

5 thoughts on “Lebénítottam az Acquia Drupal Stack-et!

  1. Aaah! Most esett le! Nem Drupal.hu, hanem Drupal.org!!

    Ezer éve kértem a felvételemet a dorg-ra, de nem jött visszajelzés, el is felejtettem. S ezek szerint ott voltam… Hah!

    Sajnos olyan rég írtam ide is, hogy simán eltévesztettem, melyik kategóriám megy a dhu-ra.

    Kösz az észrevételt, jelzést.

    (No most hogy kerülök vissza a dorg planet-re??)

Comments are closed.