Erről szeretnénk többet tudni

Drupal kurzusaink oldalán júliusban helyeztünk el egy kérdőívet, amivel arról kívántunk információt gyűjteni, hogy a magyar drupalosok milyen témákról tanulnának szívesen. Akkor ígértem azt is, hogy az eredményeket is közzétesszük majd. Nos, a sorrend a következő lett:

  1. Többnyelvű oldalak Drupallal.
  2. Drupal SEO
  3. Views 3 mesterfokon
  4. Drupal programozási alapok és Drupal smink kurzuok

Azt hozzá kell tennem, hogy az eredmény nem tekinthető reprezentatívnak, mert azért nem iszonyatos méretű tömegek adtak választ a kérdéseinkre. Épp ezért eszembe jutott, hogy megnézem még egyszer, milyen előadásokat kértek korábban a közelgő Drupal Hétvégére a közösség tagjai.

  1. Git
  2. Responsible web design
  3. Projekt menedzsment
  4. Teljesítmény
  5. Médiakezelés, akadálymentesítés
  6. Entity, Views3, Rules, SEO

A fenti sorrendből sem kell messzemenő következtetéseket levonni, hiszen az első helyezett is mindössze 21 szavazatot kapott. S ha már itt tartunk érdemes megemlíteni, hogy végül a ténylegesen beküldött előadás-javaslatok közül a legnépszerűbb a Features téma lett. (A többire sajnos nem emlékszem és az eredmények már nem érhetőek el.)

Mi következik mindebből? Semmi egetrengető. :o) De érdekes látni, hogy miként alakultak itt és ott az eredmények. És természetesen a DH2011-en is figyelni fogjuk azt is, hogy mikor telik meg zsúfolásig valamelyik előadóterem. (Bár pp, mint szervező, igyekezett elég helyről gondoskodni, örülnénk, ha azt tapasztalnánk, hogy most sem nagyon marad üres szék!)

Még annyit, hogy a kérdőívünk kitöltőinek köszönjük a válaszadást! Örömmel jelentjük, hogy lesznek újabb Integral Vision Workshopok, még az idén!

Azelőtt pedig találkozzunk a Drupal Hétvégén!

2011. november 7.Permalink