„Elektromos gitár kézikönyv”

Május első napjaiban láttam meg egy kirakatban az „Elektromos gitár kézikönyvet”. Az Alexandra adta ki, ezt írják róla:

A színes kézikönyv a következő hasznos tudnivalókkal szolgál mindenkinek, aki a zenével ismerkedik és a gitározás technikai és műszaki hátterébe is szeretne betekintést nyerni: a legújabb gitártechnológiák, a hexafonikus pick-uptól a piezo húrlábig; effektek elemzése – wah-wah, phaser, harmonizer és flanger; az effektek sorrendjének áttekintése; a legjobb gitárhangfalak, PA-rendszerek és mikrofonok; tanácsok zenekar-alapításhoz, koncertezéshez, stúdiózáshoz; tippek a zeneiparral kapcsolatban.

Az Elektromos gitár kézikönyv borítója A könyvet nem volt időm alaposan átnézni, épp csak átpörgettem. Tetszik a koncepció, hogy teljes áttekintést kíván nyújtani. Mindenről akad benne egy kevés információ. Arra épp elég, hogy felkeltse az érdeklődést és alapot adjon a további kereséséhez. Azt gondolom, elsősorban kezdőknek és szobagitárosoknak lehet hasznos, akik helyzetüknél fogva nem mélyedtek (még) bele a szakmai életbe. A könyvből kiderül számukra, mi mindenre kell figyelni, mi mindennel kell (lehet) foglalkozni.

Külön öröm a könyv végén található, híres gitárosokat röviden bemutató összeállítás.

Azt azonban már mindenki maga döntse el, tud-e, akar-e erre a könyvre 4500 Ft-ot áldozni.

Egyébként, természetesen(?), fordításról van szó. A fordító be is örömködte az Index gitármánia fórumába a megjelenés hírét, ahol aztán egy másik felhasználó jól ledorongolta, hogy hibás a cím helyesírása. (Ezért az idézőjel a címben. Helyesen ugyanis: Elektromosgitár-kézikönyv. Lásd: AKH 11. 139. b.)

„Vegyél nekem egy kávét!”

Ha tetszik, amit itt kaptál, támogatnál egy kis adománnyal? Köszönöm!

2006. május 16.Permalink

One thought on “„Elektromos gitár kézikönyv”

Comments are closed.