Egy szomorú és egy jó hír

Szomorú: Most tudtam meg, hogy március március 2-án meghalt Jeff Healy. A rák ismét egy nagyszerű gitárost vitt el. Nyugodjék békében!

Jó: Huszas éveim elejének egyik kedvenc magyar zenekara, a Géniusz ismét létezik. Új albumot is készítettek, sőt ingyen letölthetővé tették a zenekar webhelyéről – a korábbi két albummal együtt. Nem linkelem be a közvetlen címet, tessék kutakodni kicsit! ;o)

Miközben írok, hallgatom a “friss” harmadik albumot. Eddig kicsit furcsa: olyan “rockosított kispál” hangulata lett. Kevésbé emlékeztetett az első két korongra. Az 5. dalban (Állatbarát) azonban már elég dögösen beindultak. Most a hatodik szól (Szingli) – középtempós, visszafogottabb, de azért az énekben van erő.

2008. március 11.Permalink

17 thoughts on “Egy szomorú és egy jó hír

 1. Nem véletlenül nem adtam közvetlen linket (ezért töröltem a tiedet is)! nem baj az, ha böngész a kedves látogató egy kicsit az oldalon! ;o)

  Egyébként meg szívesen. Nekem többszöri hallgatás után a Szingli lett a kedvencem…

 2. Ez tényleg jó hír :)))
  Először nekem is kicsit furcsa volt. De anno első hallásra a 2. is furcsának tűnt az 1. után…. Most meg már az egész album nagyon tetszik :))) Mindegyik szám más miatt.
  Ha márciusban fedezted fel, hogy újra vannak, akkor az idei koncerteken ott tudtál lenni. Megvolt a régi hangulat??? :)))

 3. Egy vidéki egygyermekes anyuka meg akkor is elmegy, ha törik, ha szakad :))) Mert ennyi neki is jár :))) Meg azért is, mert hiper-szuper-rendes-megértő a férje és elnézi neki ezt a dilijét :))) Meg azért is, mert az egész olyan, mint 1 időutazás a kamaszkorba :)))

 4. Géniusz koncertek mostanság:
  2008. november 5. Morrison’s 2.
  2008. december 20. Fészek Klub
  Ki tudja, hátha pont akkor pont oda vet a sors :o)

 5. Ez a minimum, ha két régi Géniusz “rajongó” összefut a kerek internet közepén… :o)))
  Aki jobban képben van, írogat a másiknak, hátha véletlen annak is úgy jönnek ki térben és időben a dolgai, hogy el tud jutni 1 Géniusz koncertre…
  Mostanság lesz pár koncert, talán Te is elvetődsz Pestre ;o)

 6. Megkérdezem :o)))
  De esküszöm, ezek a hétköznap esték sem megoldhatatlanok.
  Áprilisban pedig lesz egy essszméletlen hanulatosnak ígérkező PÉNTEK este is…

  Thamas!
  Te ilyen internet-guru vagy??? Én abszolút autodidakta módon csinálgatom a kis dolgaimat… ha nagyon megakadok, akkor bombázhatlak kérdésekkel? Pl. html…
  Előrebocsátom, olykor lelőhetetlen vagyok, és csak kérdezek és kérdezek… csak hogy tudd, mire vállakozol…

Comments are closed.