Drupal témájú szakdolgozat közgázon?

Drupal szakdoga közgázon?Egy ideje már dolgozom azon, hogy legyen egy újabb diplomám – ezúttal közgazdaságtanból. Még élvezem is, de azért az informatikához köthető tárgyakkal vagyok főleg barátságban. ;o)

Úgy néz ki, hogy a szakdogámat is írhatnám ilyesféle jelleggel. Eredetileg azt gondoltam, hogy a nyílt forráskódú szoftverek készítéséhez, használatához köthető üzleti modellről (l. pl. Ubuntu, SuSe, Acquia, Sense/Net stb.) kellene írnom. Ez azonban szvsz túl nagy falat lenne: érdekel a téma, de nem vagyok benne otthon.

Így szűkítettem, és inkább elmennék a Drupal üzleti célú alkalmazásának irányába. Nyilván közgázon nem írhatok arról, hogy x, y, és z modulokat használva hogyan építhetünk céges oldalt. Viszont arról igen – gondolom én -, hogy milyen megfontolásokat kell tennie egy cégnek, amikor CMS-t, CMF-et választ, és miért, mikor lehet érdemes a Drupal mellett dönteni (és mikor nem).

Ez még egy elég homályos irány s éppen ezért született ez a bejegyzés. Kérem, hogy akinek ötlete van a szakdogával kapcsolatban, vagy hasznos forrást tud ajánlani, az jellezze ezt hozzászólásban vagy (ha inkább privát maradna) a kapcsolat űrlapon!

Nagyon köszönöm!

„Vegyél nekem egy kávét!”

Ha tetszik, amit itt kaptál, támogatnál egy kis adománnyal? Köszönöm!

2009. május 26.Permalink

4 thoughts on “Drupal témájú szakdolgozat közgázon?

  1. Ha rólunk akarsz írni, szívesen segítünk, infóval, anyaggal. Egyébként diplomának jobb lenne, ha több modellt hasonlítanál össze.

    BiroTom, Sense/Net társ-alapító

  2. No, nem gerejesztettem túl nagy forgalmat, de így is kettővel több ötletet kaptam, mintha nem írtam volna erről! ;o)

    @pp: jó gondolatok, köszönöm a javaslatot!

    @BiroTom: köszönöm a felajánlást, lehet hogy élni fogok vele!

Comments are closed.