Drupal Konferencia 2008 (hangfelvétellel)

Legutóbb két éve jártam a magyar Drupal Konferencián. Most ismét eljutottam és örülök, hogy ott lehettem! A lényeg, azt hiszem, valóban az, hogy összegyűlik ez a közösség és lehetőség nyílik a személyes találkozásra. Több olyan emberrel is beszélgethettem, akit eddig csak a Drupal.hu-ról ismertem, s ez jó. Ami sajnálatos, hogy sokan voltak még ott, akivel szívesen megismerkedtem volna, csak nem tudtam, hogy ott vannak… :o(

Sőt, mivel az előadók is hivatalos nevüket használták, nem a Drupal.hu felhasználói nevüket, közülük is többeket csak utólag tudtam azonosítani. Apropó, előadók, előadások: az látszott, hogy mindenki remekül otthon van a témájában, s volt aki remekül át is adta, s volt aki kevésbé remekül… ;o) De összességében nagyszerű ajándék volt ez a nap!

Két éve videóztam, most hangfelvételt készítettem. Sajnos pp nyitó előadásának elejéről a MÁV jóvoltából lemaradtam (fél órát késett az IC!), Goba bemutatójának pedig csak az eleje került rögzítésre valamilyen misztikus okból… Valószínűleg megnyomtam a Stop gombot, miközben letettem a ketyerét :o( Még egy hiányosság: a Drupal.hu megújulásáról szóló beszélgetést nem vettem fel.

Persze ezek a felvételek, igazából majd a diákkal együtt lesznek igazán élvezhetőek, remélem, mihamarabb elérhetővé válnak (Goba már közzétette a sajátjait.)

A felvételek meghallgathatóak és letölthetőek az alábbi Flash doboz segítségével (készítettem fotókat is, azokat is igyekszem hamarosan közzétenni elérhetőek a picasaweben. Ezekkel illetve a diasorokkal kiegészítve a hangot – link az előző bekezdésben -, már egész jól rekonstruálhatóak az előadások. ;o)):

A konferenciáról HD(!) videó is készült – az érdeklődők – gondolom – a Drupal.hu-n keresztül érhetik majd el őket.

„Vegyél nekem egy kávét!”

Ha tetszik, amit itt kaptál, támogatnál egy kis adománnyal? Köszönöm!

2008. november 17.Permalink