Drupal gyorstipp: „Tovább” link mezők listázása esetén

Amikor Views-zal listázunk node-okat, akkor ajánlatos a tartalom helyet a mezők megjelenítését választani (ez a „Row style” beállításnál található). Ugyanis az előbbi esetben a teljes node-ot lekéri az adatbázisból a Views (akkor is, ha csak egy része válik a listázásban láthatóvá), az utóbbi esetben viszont csak a szükséges részeket. Így takarékoskodunk az erőforrásokkal és gyorsabbá válik az oldal.

Előfordulhat, hogy nem a teljes node-ok látszanak a listában, és szeretnénk egyértelművé tenni a látogatóknak, hogy a megjelenített tartalmaknak van folytatása. A Drupal alapértelmezett címlapján a „Tovább” (Read more) link szolgálja ezt a célt, most viszont más megoldást kell találni. Nekem ez elég sok fejtörést okozot és nem kevés időm ment el a keresgéléssel, pedig a megoldás ott volt a szemem előtt!

Mindössze fel kell venni a megjelenített mezők közé a „Tartalom: Link” (Node:View Link) típust és a „Text to display” mezőben meghatározni, mi legyen a link szövege. Pl. „Tovább…” ;o)

Egyszerűbb nem is lehetne – ha már tudjuk, hogyan kell.

„Vegyél nekem egy kávét!”

Ha tetszik, amit itt kaptál, támogatnál egy kis adománnyal? Köszönöm!

2009. július 15.Permalink

4 thoughts on “Drupal gyorstipp: „Tovább” link mezők listázása esetén

 1. Már csupán az számomra a kérdés, hogy ezt a megoldást lehet-e alkalmazni többnyelvű webhelyek esetén is – igaz, még nem is próbáltam, szóval lehet, hogy triviálisan “igen” a válasz, azaz csak valami triviális trükköt kell bevetni, hogy a “Tovább” szöveg is nemzetköziesítve és lefordítva jelenjen meg.

 2. Hát ha a többnyelvű oldalnál is minden nodenak egyedi ID-je van, akkor esetleg a Tartalom: Nid-et lehet hozzáadni és a “Rewrite the output of this field”-hez valami ilyet írni:

  [kacsacsor]a href=”http://localhost//linkgyujtemeny/node/[nid]” title=”[title_1] további része”>Tovább[kacsacsor]/a[kacsacsor]

  Ahol a title_1 egy eltüntetett cím, mert ha nincs eltüntetve és linkesítve van, akkor az a title részbe is bekerül

  A node/id-t persze átkell irányítani talán global redirectel a megfelelő álnévre

 3. Köszi a cikket, tegnap éjszaka kerestem a megoldást rá. De ma pihenten 1 perc és meglett. Google “tovább link site:drupal.hu”.

  ui: Miért maradtál a WordPress-nél ?

Comments are closed.