Gitár akkordok Drupallal

Hoppsza! Hűűű! – meg ilyenek szakadtak ki önkéntelenül is belőlem, mikor erre ráakadtam! Ezek szerint nem csak én vagyok az egyetlen, akit a gitár is, és a Drupal is érdekel! ;o) Sőt a másik érdeklődő még fejleszt is! ;o)))

Konkrétan: február óta létezik a Drupalhoz egy (fejlesztői állapotban lévő) Guitar nevű modul, amivel akkord diagrammokat (akkord tabokat) lehet generálni. A telepítésig nem jutottam el és sajnos a demón sem lehet jelenleg próbálgatni, csak nézni, de ami látszik, az igazán rokonszenves.

A modul fejlesztője a svájci Florian Loretan, aki hamarosan Magyarországra látogat, ugyanis részt vesz a szegedi DrupalConon.

Frissítés (080714): Mint Florian jelezte hozzászólásában, tegnap megjelent a modul első stabil verziója. A homokozóban ki is próbálható a CCK field és az input filter verzió is. (Figyelj, hogy a számok közé ne tegyél szóközt, mert úgy nem működik! ;o))

2008. július 10.Permalink

5 thoughts on “Gitár akkordok Drupallal

  1. Hi

    Thank you for your blog post. I didn’t understand a word of it, but one of my Hungarian friends read it to me.

    You might also be interested in the first stable release of the guitar module (http://drupal.org/project/guitar) which adds more documentation and chord validation for the CCK field.

  2. You’re welcome, Florian! Thanks for your work! Maybe some day you’ll create a module suite for Drupal, wich will hit the functions of Lyle Ronligen’s Riffinteractive site… ;o))

    (I’ve updated the post, so there are some information about the stable version.)

Comments are closed.