Drupal 7 a gyakorlatban – újabb írás a PC World olvasóinak

PC World 2010. október címlap A szeptemberben megjelent első cikkem után a PC World októberi számába gyakorlati útmutatót írtam a Drupal 7 telepítéséről és használatba vételének kezdőlépéseiről. Az olvasók az instrukciókat követve egy egyszerű – kb. blog funkcionalitású – webhelyet kapnak. Közben pedig megismerkednek az adminisztrációs tevékenység legfontosabb területeivel.

Egyébként az írás a Drupal hétköznapi, otthon használatos PC-re való telepítését mutatja be azért, hogy azok is kipróbálhassák a rendszert, akiknek még nincs saját webes tárterületük. Persze emiatt nagyon nem kell aggódni, hiszen a telepítés hasonlóan zajlik az interneten is.

A telepítés után az első téma a tartalmak létrehozása, majd a blokkok kezelése, a sminkek, a kapcsolat űrlap, a menük, és a jogosultságkezelés kerül sorra. Természetesen 4 oldalon nem lehet mindenről az utolsó részletet is kimerítően beszélni. Ezért fontos, hogy aki valóban alkalmazni akarja a rendszert, az szánjon időt és energiát az ismerkedésre és a használat részleteinek megismerésére!

(Nagy örömömre szolgál, hogy az útmutató mellett helyet kapott egy rövid figyelemfelhívás a közelgő Drupal Hétvégéről, s hogy az októberi PC World és a Drupal 7 első béta verziója épp egy napon jelent meg!)

Frissítés: a PCWorld oldalán a teljes cikk olvasható.

2010. október 8.Permalink

3 thoughts on “Drupal 7 a gyakorlatban – újabb írás a PC World olvasóinak

 1. “az októberi PC World és a Drupal 7 első béta verziója épp egy napon jelent meg”

  parádés! gratula!
  el tudom olvasni valahogy anélkül, hogy meg kéne vennem a pc world?

 2. Na, ez 2000 forintomba került, szerintem 10 éve nem vettem meg az újságot. A CD-melléklettel nem tudom mit csinálok.

  Remélem sokan megszeretik a Drupal-t a cikked alapján, de nekem nagyon szájbarágós volt.

 3. @aboros Köszi! Egyelőre nincs online verzió, de majd igyekszem segíteni valahogy… ;o)

  @sajt Köszönöm, igazán nagyra értékelem, hogy emiatt megvetted. Azon vagyok én is, hogy minél több emberrel megkedveltessem a Drupalt. Téged már nem kell se meggyőzni, se tanítani, így nem is te voltál az elsődleges célközönség… ;o)

Comments are closed.