Webmegjeleneítők – böngészők új verziói

Folyamatos az aktivitás a böngészők világában, sorra jönnek ki az új (beta) verziók. Újdonságokkal szolgált a Firefox, a Flock, az Opera de még az IE is. Csokorba szedtem a legutóbbi fejleményeket.

Opera9

Az Opera9 tegnap jelent meg. Illik vele kezdeni a sort, hiszen ez a legfrissebb és a többivel ellentétben végleges verzió, nem beta. Az Opera9 sok újdonságot hozott, pl. webeszközök (widgetek) támogatása, beépített BitTorrent kezelés, újfajta reklámblokkolás, fülek előnézete stb.

Flock Beta1

Bár már korábban is hallhattunk a közösségi böngészőről, az első nyilvános fejelesztői előnézet csak tavaly októberben jelent meg. Azóta viszont sokat változott a Firefoxra épülő Flock. Telepítés után varázsló segíti a webes szolgáltatások beállítását. Átdolgozták a kedvencek (könyvjelzők) kezelését, kicserélték a blogszerkesztőt, fejelesztették a képtároló szolgáltatásokhoz való kapcsolódást, a hírolvasót, a keresést, javították a teljesítményt. Ha valaki nem szeretne egyből telepíteni, megnézhet a Flock-ról egy screencast-ot is.

Firefox2 Alpha3

A Bon Echo névre hallgató Firefox2 megjelenése augusztusra várható, jelenleg az Alpha3 érhető el elsősorban a fejlesztőknek javallva. (Az aktuális stabil verzió az 1.5.0.4) Az új verzióban változik majd pl. a keresőintegráció, támogatni fogja a mikroformátumokat, javítják benne a fülek kezelését, adathalászat elleni védelmet ígérnek stb.

Internet Explorer 7

A hetes IE-ről legutóbb a Vistához való Plusz verzió kapcsán olvastam. Az Xp-n használható IE7 a 2. betánál tart.

„Vegyél nekem egy kávét!”

Ha tetszik, amit itt kaptál, támogatnál egy kis adománnyal? Köszönöm!

2006. június 21.Permalink