Drupal mezők használata helyettesítési mintaként Views 3-ban

Az alábbi videóban megmutatom miként lehet Views 3-ban egy Drupal mező értékét módosítani, kiegészíteni az „eredmények átírása” lehetőség és a helyettesítési minták segítségével. Két változtatást végzünk.

Először a node cím mezőjét módosítjuk úgy, hogy ne a node-ra, hanem külső URL-re mutasson. (Az egyes URL-eket a tartalomtípushoz hozzáadott hivatkozás mezőben tároljuk.)

Továbbá felveszünk egy hivatkozás mezőt, ami a nézet oldalról az egyes node-okra mutat. Viszont ezt csak akkor jelenítjük meg, ha az adott node törzs mezője nem üres. (Köszönet Szántó Gábornak a tippért, hogy ehhez is használjam a helyettesítési minták lehetőségét!)

Szeretnék még egy gyors példát adni, ami nem szerepel a videóban. Az Integral Vision Workshop címoldalán a fő banner alatt egy “Tanfolyamok” blokk látható, az egyes tanfolyamokra vonatkozó rövid szöveggel. A szövegek címe az oldalon belüli hivatkozás a kurzusok részletesebb leírásához. Itt szintén a helyettesítési mintákat használtuk.

ivws-home

Maga a címlap egy views oldal, ami nem mezőket, hanem teljes tartalmakat listáz. Így a node-id is elérhető a generált kódban. A banner alatti reklámszövegeket egy blokk nézettel hozzuk létre. Ebbe felvettük a „Tartalom: Tartalom azonosító” mezőt, amit nem jelenítünk meg, hanem helyettesítési mintaként használunk. A „Tartalom: Cím” mezőnél a „mező kimenetének felülírása” lehetőséget választottuk és az alábbi kis kódot írtuk be: <a href="#node-[nid]">[title]</a>. A megjelenítéskor a [nid] helyére kerül a tartalom azonosító, a [title] helyére pedig a tartalom címe. Kész. :o)

Megosztó személyiség vagy?
2012. január 10.Permalink 1 Comment

One thought on “Drupal mezők használata helyettesítési mintaként Views 3-ban

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.