Drupal Gardens, Drupal Commons, Drupal Hétvége

Egyre többen ismerik, vagy szeretnék megismerni Magyarországon is a Drupalt. Erre utal az is, hogy az idei Drupal Hétvége egyfelől jelentkezési rekordot döntött, másfelől a jelentkezők nagy része el is jött! A körülbelül 240 résztvevőről, Szilágyi Tamás (TeeCee) jóvoltából, csoportkép készült, amit itt is látható. (Legutóbb 2006-ban, Dries ittjártakor álltunk így össze.) Akinek van kedve, számolgassa, hányan vagyunk a képen! ;o)

Drupal Hétvége 2010 résztvevők by TeeCee

A rendezvény az előadások számát tekintve is rekordot döntött, szombaton összesen 21 bemutató várta az résztvevőket, idén először két szekcióban. (Sajnos a vasárnapi közösségi napon nem tudtam részt venni.) A tavalyi debütálásomat követően idén már kétszer álltam az érdeklődők elé én is. Igaz – egyelőre ;o) – nem vagyok Acquia alkalmazott, mégis mindkét esetben Dries cégének egy-egy „termékéről”, a Drupal Gardensről és a Drupal Commonsról beszéltem, mint „önkéntes marketinges”. :o)

Bár úgy terveztem, lassan, ráérősen magyarázok majd, mindkétszer azon kaptam magam, hogy egy teleshop szpíkert is megszégyenítő tempóban ontom az információkat. Ennek ellenére vélhetően sikerült utat találnom a hallgatósághoz, mert – nagy örömömre – kaptam kérdéseket az elhangzottakkal kapcsolatban, és mert nem csak az ismerőseim gratuláltak. ;o)

(Értékes infókkal egészített ki előadás közben Goba és a hasznos tanácsokat adott az előadások után pp. Köszönöm!)

Aki nem tudott eljönni, valamelyest az is részesülhet(ett) az élményből, hála a videósok aktív tevékenységének. (Bár ott lenni az igazi!) Élő közvetítés ment a Ustreamen, és később lesz vágott konferencia videó is! Én pedig itt is elérhetővé teszem a diasoraimat.

Frissítés: sajnos a videók nagyobb része nem lett elérhető, az én előadásaim azonban aries-nek köszönhetően felkerültek a youtube-ra.


A video első percépen rossz a hang, utána OK.

Említés szintjén az MTI hírei közt (s így több magyar híroldalon) is szerepel a Drupal Hétvége, mégpedig az EU-elnökségi honlap fejlesztése kapcsán, amiről a projekt vezetője és vezető fejlesztője beszélt a rendezvényen. Hadd legyek egy kicsit büszke rá, hogy az MTI-t én értesítettem! Örülök, hogy kedvenc rendszerünk a projekt kapcsán itthon is lehetőséget kap a bizonyításra, s hogy így még többen megismerhetik a Drupalt. Lehet, hogy jövőre ismét rekordot dönt a Drupal Hétvége résztvevőinek száma? Úgy legyen!

Megosztó személyiség vagy?

4 thoughts on “Drupal Gardens, Drupal Commons, Drupal Hétvége

  1. Mindkét előadásod nagyon meggyőző volt.
    Gratulálok.
    Nem vagyok Drupal mágus, pedagógiával foglalkozom, de sok lehetőséget látok különösen a Commons használatában.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.